Mainos / Advertisement:

Cellmapper/FAQ

From Taisto
Revision as of 08:47, 10 April 2016 by Minh (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Other languages:
English • ‎suomi

Käyttöohje UKK Beta Bugit

Tähän sivulle tulee usein kysytyjä kysymyksiä Cellmapperistä.

Miksi tukiasema on vuoristossa / keskellä vettä tai kukana?

Tukiasema sijainti on puhtaasti laskelmiin. Jos tukiasema on veden päällä niin vesi ei estä signaali mitenkään. Cellmapperin laskee mittauspisteiden välien etäisyyden ja signaalilaadun perusteella tukiasmean sijainnin. Ihanteelinen maasto on tasaisella preerialla kun tukiasemat ovat toisistaan erossa. Tämäkään ei ole täysin luetettava jos puhelin ei ilmoita oikeita tietoja (Cellmapper lukee puhelimen antamaa dataa ja joskus tämä on virheellistä). Jotta tukiasema voidaan laskea oikealle kohdalle, tulee kulkea tukiaseman ympäri vähintään 1/2 tai 3/4. Kehittäjä on vahvistanut tämän WIND Mobile verkossa Vancoverissa, Kanadassa.

Yksittäinen solu kantaa 5/10/15km tai kauemmas!

Valitettavasti tälle asialle ei voida tehdä mitään. Useimmat puhelimet ilmoittavat saman solun tunnistenumeroa, kun puhelu on käynnissä. Myös jotkut puhelimet saattavat olla jumissa ja ilmoittavat yhden solun tietoa kokoajan. Lisäksi GPS voi ilmoittaa virheellistä tietoa. Sovellus ja sivusto yrittää suodataa tietoa mutta ei voida paljonkaan korjata. Mitä enemmän mittauspisteitä kerääntyy, nämä virheet häviävät ja kartasta tulee tarkempi.

2G/3G tukiasemat väärissä sijainneissa tai kantaa kauas

Cellmapper ei pysty ryhmittämään 2G/3G tukiasemia RAT tiedon puutteen vuoksi. Ryhmitys toimii LTE verkossa oikein.

Kuinka kauan kestää että tiedot näkyvät kartalla?

Enable Live Upload ominaisuus kun on käytössä niin pitäisi näkyä muutamassa minuutissa jos palvelimella ei ole ruuhkaa. Manuaalinen lähetys voi kestää jopa tunnin tai enemmän.

Mitkä ovat "epätarkat tukiasemat"?

Epätarkat tukiasemat ovat tukiasemia joiden sijaintia ei pystytä laskemaan. Epätarkka tukiasemissa algoritmi määrittää tukiaseman parhaimmalle signaalin kohdalle. Tämä on huomattavasti epätarkempi kuin normali menetelmä. Ympärisäteilevät tukiasemat joissa 1 solua tai kaksi solua näkyvät aina epätarkkoina tukiasemina. Samoin tukiasemat jossa on heikkoja signaaleja. Mittaamalla lähempänä tukiasemaa niin sovellus voi laskea sijainnin paremmin.

Mikä on "Estimate Frequency"?

Jossakin verkoissa on tiedetään sektorin taajuudet. Suomessa esimerkiksi Sonera ja DNA LTE:ssä on valmiina taajuudet.

Mikä on "Android 4.2 Cell ID Support"?

Android 4.2, Cell ID API on uudelleen kirjoitettu varmistaen tietojen päivitetään paremmin. Valitettavasti jotkut valmistajat, etenkin Samsung ovat päättäneet olla käyttämättä uutta API:a. Tässä lista laitteista jotka tukevat / eivät tue uutta API:a: https://www.cellmapper.net/mw/index.php/Android_4.2_CellID_Support

Tukeeko Cellmapper Dual-SIM puhelimia?

Kyllä Cellmapper tukee Dual-SIM puhelimia. Katso täältä lisätietoa: https://www.cellmapper.net/mw/index.php/Dual_SIM_Support

Miksi ei ole iOS sovellus?

Apple ei salli sovellusten käyttää verkon tila API:a.

Miksi ei ole Windows Phone sovellusta?

Microsoft ei salli päästä Telephony API muulla kuin Windows Phone 7. Vain valmistajilla ja Microsoftilla pääsy API.

Voitteko lisätä ominaisuuden sovellukseen tai verkkosivulle?

Kyllä, ota yhteyttä kehittäjään [email protected]

Miksi Cellmapperin kartassa näkyy kellonaika väärin?

Cellmapperin palvelin on PDT (Pacific Daylight Time) aikavyöhykkeellä. Kellonaika menee palvelimen ajan mukaan. Tulossa on ominaisuus jolloin katsotaan käyttäjän aikavyöhyke ja näytetään sen mukaisesti.

Mainos / Advertisement: